šok 8

Pravdivé i smyšlené příběhy na téma kandaulismus
Pravidla fóra
PP v názvu povídky označuje PRAVDIVÝ PŘÍBĚH. Prosím označujte pravdivé povídky PP Název povídky.
Odpovědět
pokemonpichu
Role ženy: je NORMÁLNÍ
Role muže: je KANDAULISTA
Pár slov o nás: neuvedeno

šok 8

Příspěvek od pokemonpichu »

V sobotu ráno po tej noci bolo prvé, kedy som ju videl naozaj zlomenú – nie dramaticky, nie s krikom, ale ticho, ako keby sa v nej niečo definitívne vypnulo.
Vstala skôr ako ja. Počul som ju v kuchyni – šuchot uteráka, voda v dreze, tiché cvaknutie lyžičky o hrnček. Keď som vošiel, stála chrbtom k dverám, ruky opreté o linku, pohľad upretý do záhrady. Na sebe mala staré, vyťahané tepláky a tričko s dlhým rukávom – to isté, ktoré nosila, keď sa cítila najhoršie. Vlasy mala stiahnuté do chaotického drdolu, niekoľko prameňov jej viselo do tváre.
„Ráno,“ povedal som neutrálne.
Otočila sa pomaly. Oči mala opuchnuté, viečka červené, pod nimi tmavé kruhy. Usmiala sa – ten najkrehkejší úsmev, aký som kedy videl. Ako keby sa bála, že ak sa usmeje príliš silno, celá sa rozsype.
„Ráno, láska,“ zašepkala. Hlas mala chrapľavý, akoby celú noc plakala hlasnejšie, než som počul.
Dcérka ešte spala. V dome bolo ticho, len tikanie hodín a vzdialený šum auta niekde na ulici.
Sadol som si ku stolu. Ona mi položila pred nos kávu – čiernu, bez cukru, presne ako mám rád. Potom si sadla naproti, ruky si dala do lona, prsty sa jej prepletali.
„V noci…“ začala ticho a hneď sa odmlčala. Zhlboka sa nadýchla. „V noci som plakala. Počul si ma?“
„Nie,“ zalgal som bez zaváhania.
Prikývla, akoby to očakávala.
„Myslela som si, že áno. Ale možno som to len chcela, aby si to počul.“ Pozrela sa mi do očí – prvýkrát za dlhý čas bez úsmevu, bez masky. „Cítim sa ako monštrum. Ako keby som sa rozpadla na dve ženy. Jedna je mama, manželka, tá, čo varí, dojčí, usmieva sa… a druhá…“ Hlas sa jej zlomil. „Druhá je úplne iná. A tá druhá ma ovládla. Neviem, ako ju zastaviť.“
Čakal som. Nechal som ju hovoriť. Nechcel som jej pomáhať. Ešte nie.
„Posledné mesiace…“ pokračovala, pohľad sklopený na svoje ruky. „Keď som ti hovorila, že som unavená, že je skoro… to nebola len únava. Bála som sa. Bála som sa, že ak sa s tebou vyspím, uvidíš, že už nie som tá istá. Že moje telo… že ja… už nie som tvoja. A tak som ťa odmietala. A čím viac som ťa odmietala, tým viac som sa hanbila. A čím viac som sa hanbila, tým viac som potrebovala… niečo iné.“
Znova sa odmlčala. Prsty sa jej trasú.
„Martin…“ zašepkala jeho meno ako keby to bolo kliatba. „On mi nedával lásku. Nedával mi city. Dal mi len… únik. Keď si ma bral – tvrdo, bez slov, bez výhovoriek – na chvíľu som nemusela byť ničím. Len telom. Len dierou. Len niečím, čo sa používa. A to ma oslobodzovalo. A zároveň ma zabíjalo.“
Pozrela sa na mňa – oči plné sĺz, ale neplakala. Ešte nie.
„Vieš o tom, však?“ spýtala sa takmer nepočuteľne.
Prikývol som. Len raz. Pomaly.
Vzduch v kuchyni zrazu zťažkol.
„Ako dlho?“ zašepkala.
„Dosť dlho na to, aby som videl všetko,“ odpovedal som pokojne. „Záznamy. Správy. Fotky. Hlasové. Ako si prosila. Ako si kľačala. Ako si si rozmazávala jeho semeno po prsiach. Ako si plakala, keď prestal odpovedať.“
Tvár jej zbledla. Ústa sa jej otvorili, ale nevydala zo seba ani hlásku.
„Pozrel som si každý jeden záznam,“ pokračoval som. „Každú fotku, ktorú si mu poslala po tom, ako som mu zakázal prísť. Každú hlasovku, kde si hovorila, že chceš byť jeho kurvou. Že chceš, aby to bolelo. Že chceš zabudnúť, že si mama.“
Slza jej skĺzla po líci. Neotrela si ju.
„A včera v noci…“ zašepkala. „Keď si ma vzal… tak… presne tak, ako on…“
„Áno,“ prerušil som ju. „Presne tak, ako on. Jedným tlakom. Bez prípravy. Bez nežnosti. A ty si sa stisla okolo mňa ešte silnejšie. Presne ako na tých videách.“
Zakryla si ústa dlaňou.
„Prečo si to urobil?“ spýtala sa cez prsty. Hlas sa jej lámal.
„Pretože som chcel vidieť, či sa ešte dokážeš hanbiť. Alebo či už si príliš hlboko, aby si to vôbec zaregistrovala.“
Ticho. Dlhé, ťažké ticho.
Potom sa postavila. Pomaly obišla stôl. Kľakla si pred moju stoličku – nie zmyselne, nie zvodne. Len zúfalo. Položila mi hlavu na kolená, ruky mi objala okolo pása.
„Prosím ťa,“ zašepkala do mojich stehien. „Nezabíjaj ma tým tichom. Kriči. Bij ma. Povedz mi, že som kurva. Že som zradila všetko. Len… nereaguj, akoby som pre teba už neexistovala. To ma zabíja najviac.“
Hlava mi zostala ticho. Neobjal som ju. Neodtlačil som ju. Len som sa pozeral na jej temeno, na tie mokré pramene vlasov.
„Chceš, aby som ti odpustil?“ spýtal som sa nakoniec.
Zdvihla hlavu. Oči plné strachu a nádeje naraz.
„Chcem, aby si mi dal šancu… dokázať, že to viem zastaviť. Že to viem prekonať. Pre dcérku. Pre nás.“
„A ak to nedokážeš?“
„Potom…“ hlas sa jej zlomil. „Potom urob, čo musíš. Len mi nedovoľ, aby som sa v tom topila sama.“
Vstal som. Prešiel som okolo nej. Otvoril som zásuvku v kuchynskej linke – tú, kde ležal externý disk.
Položil som ho pred ňu na stôl.
„Tu je všetko,“ povedal som. „Každý záznam. Každá správa. Každá fotka. Ak chceš, môžeš si to pozrieť. Celé. Bez zľutovania. Vidieť samu seba takú, aká si bola posledné mesiace.“
Pozrela sa na disk. Potom na mňa.
„A potom?“ zašepkala.
„Potom sa rozhodneš. Buď ostaneš a budeš bojovať – naozaj bojovať, nie len plakať a sľubovať. Alebo odídeš. Alebo…“ odmlčal som sa. „Alebo sa to všetko len pretlačí hlbšie a o pol roka budeme presne tam, kde sme boli – len s ešte väčšou prázdnotou.“
Vzala disk do rúk. Trasú sa jej prsty.
„Pozriem si to,“ povedala ticho. „Dnes. Keď dcérka zaspí. Sama. A potom… potom ti poviem, čo chcem robiť.“
Prikývol som.
„Dobre.“
Odišiel som do práce.
Celý deň som čakal na správu od Martina. Neprišla žiadna.
Večer som sa vrátil domov.
Dcérka už spala.
Ona sedela v obývačke. Notebook na kolenách. Obrazovka zhasnutá.
Oči mala suché. Tvár pokojnú – prvýkrát za dlhý čas bez toho krehkého úsmevu.
„Pozrela som si to,“ povedala ticho. „Všetko.“
„A?“
„Som chorá,“ zašepkala. „Nie zlá. Chorá. To, čo som robila… to nebola ja. Ale bola som to ja. A to ma desí najviac.“
Položila notebook na stolík.
„Chcem pomoc,“ povedala pevnejšie. „Nie od teba. Nie od kňaza. Od terapeuta. Od niekoho, kto rozumie, prečo sa telo a myseľ takto rozpadnú po pôrode. Prečo som hľadala bolesť. Prečo som sa trestala. Prečo som prestala byť tvoja.“
Pozrela sa na mňa.
„A chcem, aby si mi dal čas. Nie odpustenie. Nie dôveru. Len čas. Aby som sa pokúsila vrátiť. Ak to nepôjde… ak zistím, že to vo mne stále drieme… poviem ti to sama. A potom môžeš rozhodnúť ty.“
Ticho.
Potom som prikývol.
„Dobre. Máš čas.“
Vstala. Priblížila sa ku mne. Neobjala ma. Len sa ma dotkla – dlaňou na hrudi, presne nad srdcom.
„Ďakujem,“ zašepkala. „Že si ma ešte neopustil.“
Neodpovedal som.
Len som jej položil ruku na rameno.
A prvýkrát za mesiace som cítil, že sa niečo – hoci len málinko – pohlo.
Nie k sebe.
Ale aspoň smerom von z tej priepasti.
No stále tu bola ešte jedna otázka.
Koľko mesiacov to trvalo predtým, než som to zistil?
Tri a pol, povedal Martin. Hneď po šestonedelí.
Ale čo predtým?
Čo počas tehotenstva?
Alebo ešte skôr?
Začal som si prehrávať staré fotografie. Tie z dovolenky dva roky dozadu. Tie z Vianoc. Tie z prvého ultrazvuku. A potom som sa pristihol, že sa dívam na dcérku inak.
Koľko mesiacov pred pôrodom to mohlo začať?
Pred tehotenstvom som bol často v práci dlho.
Ona ostávala doma sama.
Martin býval vedľa.
Veril som jej.
Teraz neverím ničomu.
A v tej chvíli som si uvedomil jednu vec.
Aj keby nebola moja krv – je moja.
Lebo som pri nej bol od prvej sekundy.
Lebo som ju nosil, keď plakala v noci.
Lebo som jej spieval uspávanky, hoci mi to nikdy nešlo.
Lebo som sa prebudil na každý jej plač.
Ale zároveň...
to „možno nie je moja“ vo mne stále drieme.
Ako tŕň, ktorý sa nedá vytiahnuť.
Teraz, keď som si to všetko premýšľal v hlave dokola, som si uvedomil jednu vec jasnejšie ako čokoľvek iné:
Nemôžem sa jej teraz opýtať priamo.
Keby som otvoril ústa a položil otázku „Je dcérka moja?“
Rozplakala by sa – nie preto, že by ju to urazilo, ale preto, že by vedela, že ak povie pravdu, všetko sa zrúti.
Tak by klamala.
Každý jej dych, každé slovo, každý úsmev je teraz investícia do toho, aby som neodišiel.
Takže pravdu by som z nej nedostal.
Dostal by som len to, čo potrebujem počuť, aby som ostal.
A Martin?
Ten by klamal ešte rýchlejšie a ešte lepšie.
Už raz mi všetko vyspieval – lebo mal strach z toho, že pôjdem za jeho ženou.
Teraz, keď vie, že mám všetko nahraté a že ho držím v pasci, by jednoducho otočil:
„Nie, kámo, nikdy som s ňou nespal počas tehotenstva. To začalo až potom. Sľubujem.“
Obaja by klamali.
Ona preto, lebo ma potrebuje.
On preto, lebo sa bojí následkov.
Takže pravdu nezistím slovami.
Nie od nich.
Musím to zistiť inak.
A čakám.
Na odvahu.
Ak raz zistím, že nie je moja...
už to nebude len o nevere.
Už to bude o tom, že som celé tie mesiace miloval dieťa, ktoré mi ukradli pod rukami.
A to je strach, ktorý ma teraz drží späť.
ERCH_XY
Role muže: je CUCKOLD
Pár slov o nás: xxx rad ukazujem ženu

Re: šok 8

Příspěvek od ERCH_XY »

👍👍👍👍 paráda
kuto8157
Role muže: je KANDAULISTA
Pár slov o nás: neuvedeno

Re: šok 8